maandag 8 oktober 2012

Nog meer voor de ukkies geshopt ...

Voor iemand die interesse heeft in consuminderen en zo min mogelijk, of beter gezegd, zo bewust mogelijk, wil kopen,  shop ik wel veel. Kleine vent heeft inmiddels wel genoeg kleding, maar voor kleine meid had ik nog niet gehaald. Ik had al eerder inkopen voor haar gedaan op een kledingbeurs, maar ik merkte dat ik toch wel erg vaak moest wassen om maar te zorgen dat ze er netjes bij bleef lopen. En de laarzen die ik gekocht had zijn nog te groot, dus die kunnen over een tijdje zeker wel maar nu nog niet.

Dus ben ik naar nog een kinderkledingbeurs gegaan. Dit keer naar de kledingbeurs van sonsbeekkids. Ik was daar al eens eerder geweest en nu dus weer. Ik ben wederom enorm goed geslaagd en ben nu wel klaar met de garderobe voor beide kinderen. Vanaf nu wordt dus niet meer gekocht, hahaha ...

Voor 60 euro had ik de volgende buit:

Voor kleine meid in maat 98/104
- 5 lange broeken (esprit, H&M, st Olivier, onbekend merk)
- 4 longsleeves (beneton, h&M, didi, onbekend merk)
- 2 truien (mexx, c&A)
- herfst/winterjas (beneton)
- laarzen (ze passen heel erg goed!!!)
- Vestje met capuchon (airforce)

Voor kleine vent in maat 74 en 80
- 2 lange broeken (hema)
- vest met capuchon (C&A)
- trui (beneton)
- tuinbroek (disney)

Alle kleding helemaal in orde. Het ziet er allemaal als nieuw uit. Niet verwassen, geen haaltjes, geen vlekjes, geen gaten, gewoon echt super netjes!

Hierbij zat 1 miskoop en dat was een broek voor kleine meid die te klein uit viel. Deze is echter dusdanig neutraal, het is een bruine ribbroek, dat kleine vent als hij wat groter is hem wel kan dragen.

Kortom wederom goed geslaagd. En nu? Nu is het een kwestie van niet meer kopen. Ze hebben beiden meer dan genoeg nu!

Wat ben ik hier blij mee zeg. Beiden hebben nu een zeer complete wintergarderobe en niet voor heel erg veel geld. In totaal heb ik voor beiden 148 euro uitgegeven aan kleding en schoeisel. Beiden kunnen de winter ruimschoots doorkomen. Allemaal echt mooie kleding en nog veel merken ook. Niet dat ik nou zo'n merkenjunkie ben. Eigenlijk heb ik er vrij weinig mee. Maar als ik dan toch 2e hands kleding koop en ik kan voor 2 euro kiezen tussen een erg mooi hema shirtje of een erg mooi shirtje van bijvoorbeeld beneton, dan wordt het (mits ik het printje enzo natuurlijk mooi vind) wel het beneton shirtje. Die kan desnoods nog een keertje worden doorverkocht. :-)

Wat een feest zeg! En, verslaafd als ik ben geworden, ga ik binnenkort naar een dameskledingbeurs. Ik heb dringend een colbert + rok nodig voor mijn werk. Wellicht dat ik die daar tref.




vrijdag 5 oktober 2012

Laarzen kopen ...

Tsja en toen waren je laarzen al heel lang kapot. Het ene paar, met platte zolen, was nog goed maar de ritsen waren kapot, het andere paar met hoge hakken was al een keer verzoold en kon niet nog een keer verzoold worden. Echt op! Dat was de stand van zaken dit voorjaar. Nu, inmiddels najaar geworden, was die situatie nog steeds zo. De laarzen met de hakken had ik inmiddels weggedaan omdat daar echt niets meer mee of aan te doen was. De hele lente en zomer en een stukje van de lente heb ik gelopen op een paar pumps die ik nog had gekocht voor een bruiloftsfeestje en een stel gympen dan ik ook nog in mijn bezit had.

Maar nu, het wordt toch echt kouder, moest er toch echt ingegrepen worden. Al maanden kijk ik met regelmaat op marktplaats, loopt ik regelmatig de kringloop of tweedehandskledingwinkel binnen om te kijken of ik niet een mooi paar laarzen in mijn maat zag staan. Helaas het mocht niet baten.

Eergisteren dus in mijn buidel getast en het ene paar laarzen laten repareren door de schoenmaker en er een paar extra laarzen met hoge hakken bijgekocht. Mooie lichtbruine laarzen met een goede brede hak, ze lopen heerlijk en staan prachtig. Goed te combineren met zowel nette als wat stoere kleding.

Gisteren meteen aan gedaan naar het werk. Gecombineerd met een mooi rokje met bijpassend colbert. Liep ik zwierend door kantoor. Het maakte indruk want een externe consultant die me nooit groetenswaardig achtte kocht opeens cappucino voor me bij de coffeecorner .... hahahaha ...

Feestje!

Moraal van dit verhaal? Soms moet je tegen wil en dank in de buidel tasten maar krijg je er ook wel wat voor ...

dinsdag 2 oktober 2012

De eerste extra hypotheekaflossing is een feit ...

De tijd lijkt te vliegen. Het einde van het jaar nadert. De herfst is al begonnen en ik kijk terug op een mooi jaar. Onze kleine vent is bij ons komen wonen, er is duidelijkheid gekomen over het perspectief van onze kleine meid, we kijken terug op heerlijke zonnige dagen in de achtertuin, hebben leuke dingen gedaan met vrienden en vriendinnen

... en ... last but not least .... we hebben net de eerste extra aflossing op de hypotheek gedaan van 12.600 euro.

Dat was een apart aflossingsvrij leningsdeel dat nu volledig is afgelost. Scheelt ons ongeveer 50 euro in de maand qua lasten, hier kregen we ook geen hypotheekrenteaftrek over, dus alleen maar heel erg meegenomen. Nog een boel te gaan, maar het eerste begin is er!

Tijd voor een feestje!