maandag 6 mei 2013

Vier de vakantie ... en home sweet home

De vakantie zit erop. We zijn maar liefst zes weken weg geweest. Twee weken in Nederland naar de Katjeskelder. Dat was een fijne tijd, al werkte het weer bepaald nog niet mee. We konden nog net van de laatste weken genieten dat ons abonnement op de efteling geldig was, daar hebben we heel wat middagen rondgebanjerd met de twee kindjes. De laatste dag zijn we er pannenkoeken wezen eten bij Polles keuken en heeft kleine meid een sorbet gegeten naderhand. Een mooie afsluiting.

We zijn daarna met de auto naar Munchen gereden, we verbleven in een mooi appartementenhotel. Dat was echt ideaal. Een aparte slaap en woonkamer, maar wel lekker een luxe Duits ontbijt. We zouden daar drie dagen blijven maar het werden er uiteindelijk vier vanwege een virusje. Munchen vonden wij erg leuk en goed te doen met de kinderen, vriendelijke mensen, lekker eten, we konden er makkelijk op de fiets met de fietskar. Kortom een erg leuke tijd.

Vervolgens gingen we op doorreis naar Toscane. Wondermooie vergezichten. Lekker warm weer, rond de 17 graden toen we aankwamen en later zelfs 27 graden gehaald. We hebben ons daar 15 dagen heerlijk vermaakt. De eerste week veel uitstapjes gemaakt naar San Gimignano (een leuk stadje met torens uit de 14e eeuw), Pisa (die toren staat schever dan we verwacht hadden), Sienna, etc. De laatste week vooral veel bij het appartement gezeten, de kinderen lekker buiten laten spelen en wij lekker relaxt. Daarna via een mooie slingerweg naar Rome gereden. We hadden er een prachtig appartement op 50 meter afstand van het colloseum. Werkelijk fantastisch. We hebben er vijf dagen rondgewandeld. Kleine vent in de draagdoek, kleine meid zelf lopen en als we moe waren dan gingen we met de touristenbus. Je kent het wel, zo'n bus met open dak. We hadden daar een ticket voor gekocht die drie dagen geldig was dus we konden continu in en uit stappen (hop on hop off noemen ze dat) en deden dat ook naar hartelust. Veel mooie dingen gezien.

Rome was wel een vermoeiende tijd vond ik. De laatste twee dagen was ik wel moe en begon steeds meer zin te krijgen in de laatste week naar Umbrie. Onderweg van Rome naar Umbrie zijn we naar Narni geweest. Daar is een erg mooie waterval te bezichtigen. We hebben daar heerlijk gewandeld, genoten van het mooie weer en uitzicht en zijn 's avonds aangekomen bij ons appartement in Umbertide. Een prachtig appartement bij een erg mooie agritourismo met eigen wijngaard (uiteraard hebben we een paar flesjes meegenomen). Hier hebben we weinig uitstapjes gemaakt maar vooral genoten van de mooie plek zelf. En ik heb vooral weer veel bijgeslapen. En nu weer thuis. We wilden eerst nog een weekje weg gaan, maar hebben besloten dat niet te doen. Home sweet home... heerlijk om weer thuis te zijn!

2 opmerkingen:

  1. Welkom terug! Wat geweldig dat jullie zo'n heerlijke vakantie gehad hebben en nu is het mooie weer hier ook begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. grappig, ook ik was in de meivakantie met mijn kids (5,3 en 1) een paar dagen in Rome. we hebben ook zo genoten, kids vonden de fonteinen en straatartiesten helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen