dinsdag 13 augustus 2013

Het opruimen begint te vorderen

Langzaam aan wordt het weer wat opgeruimder in huize vlindertjelief en dat voelt goed! Zo hebben we een droogmolen aangeschaft en ik heb zo'n voorgevoel dat we daar heel veel lol van gaan beleven. Ik heb hem nog maar net, zaterdag is hij geplaatst, maar heb hem al meerdere keren gebruikt. Heerlijk frisruikende en sneldrogende was. Ik word er helemaal blij van.

Mijn man is geweldig. Ik zat al tijden tegen het stofzuigen van ons huis aan te hikken. Ik zag het vooral niet zitten om onder ons bed te kruipen en daar alle stof weg te zuigen. Toen ik dat tegen mijn man zei, zei hij direct "ben jij gek, dat doe ik toch zeker" en hij pakte vervolgens de stofzuiger en heeft het hele huis grondig van top tot teen gezogen. Zo makkelijk kan het dus zijn. Ik moet niet denken dat ik alles alleen moet doen, want dat is helemaal niet zo!

Inmiddels is ons huisje al een stuk netter en schoner. De slaapkamers zijn schoon en opgeruimd. De badkamer heeft een zeer grondige poetsbeurt gehad, maar moet nu wel weer even worden afgenomen. De schotten in de slaapkamers van de kinderen zijn opgeruimd en ik heb nogal wat rommel weggedaan. Verder het beddengoed gereorganiseerd. Wij hebben dat opgeruimd in plastic doorzichtig kratten die onder het bed staan. Alle maten en kleuren zaten door elkaar. Ik heb alles uitgezocht en al het spul, met name dat van de kinderen, waar vlekken in zaten die er toch niet meer uitgingen weggedaan. En iedere maat bed heeft nu zijn eigen krat met spullen. Scheelt enorm want we hebben er nu een krat minder staan en ik heb inmiddels ook ontdekt dat we best nog wel leuke dekentjes en lakentjes hebben voor de baby die in mijn buik groeit. En waar ik altijd dacht dat wij alles roze, roze en nog eens roze hadden in die heel kleine maat ...blijkt dat ik destijds ook een blauw dekentje en bijpassend lakentje had gekocht. En nog wel wat meer neutraal spul ook had gehaald. Dat is wel fijn want om ons aankomende kleine ventje nu helemaal in het roze te omhullen vind ik ook wel weer wat sneu. Al ben ik er met kleine vent ook nooit overdreven moeilijk mee geweest en heeft die bijvoorbeeld echt weleens in en roze slaapzak geslapen of uit een roze tuitbeker gedronken omdat ik het dan weer zonde vond om een nieuwe te kopen, terwijl die roze nog goed was.

Ook de keuken heeft een opruimbeurtje gehad. Het kastje met de handdoeken en theedoeken is gereorganiseerd en in de bijkeuken heb ik het glas weggebracht naar de container. Kortom, langzaam maar zeker ontstaat er weer wat orde. En terwijl ik dit typ vraagt mijn man twee offertes aan om onze open grindvloer te laten reinigen. We kunnen het zelf ook prima, hebben dat ook meermaals gedaan, maar hebben er nu weinig zin in en het geld er (mits het niet teveel kost) wel voor over om het te laten doen.

Nu de zolder nog ... dat is eigenlijk wel de grootste klus en grootste energievreter. Ik ga daar morgen mee starten. Een korte termijn doel dus. Laat nog wel horen of dat is gelukt ... of dat ik het even laat voor wat het is en lekker een relaxt dagje ervan maak.


Ajuus ...

1 opmerking:

  1. Wat ben je goed bezig!
    Fijne dat je man je zo goed helpt!
    heel veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen