Onder dit motto ook een receptje om zelf vanille-extract te maken. Men neme een schoon flesje. Ik heb daarvoor een klein flesje gebruikt waar vroeger koffiemelk in zat. Deze giet je vol met wodka en daarbij stop je twee vanillebonen. Deze kerf je in zodat de vanille makkelijk loskomt. Het flesje zet je donker weg. Met een aantal weken heb je heerlijk vanille-extract om door je zelfgemaakte muffins te doen.
Dit vraagt natuurlijk ook om een recept voor Goddelijke Muffins.
120 gr volkoren speltmeel;
2 tl wijnsteenbakpoeder;
1 tl kaneelpoeder;
30 gr kokosmeel;
2 rijpe bananen (geprakt met een vork);
30 gr roomboter (bij voorkeur grasboter);
60 gr honing;
1 tl vanille-extract;
optioneel: 30 gr ongebrande amandelen in schil (in stukjes gehakt);
optioneel: 2 blokjes pure chocolade (85% of meer).
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Roer het meel, het bakpoeder en de kaneel door elkaar in een mengkom.
- Verwarm op laag voor in een pannetje de roomboter en honing. Niet laten aanbranden, heel zachtjes verwarmen. Voeg het vanille extract toe.
- Roer het bananenhoningmengsel door het meel in de kom en zorg dat alle meel goed is opgenomen en er geen droge klontjes zijn. Je kan het eenvoudig zelf roeren met een garde of lepel.
- Voeg eventueel de gehakte amandelen en/of chocoladestukken toe.
- Vul muffinvormpjes (of cakevormpjes) met het beslag.
- Plaats de vormpjes met deeg in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Bovenstaande is echt een superlekkere en eenvoudig te maken traktatie! Zo wordt koken en bakken leuk! Het volgende dat op mijn lijstje staat is zelf gembersiroop maken. Ik laat nog wel een keertje weten hoe het bevallen is.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten