zaterdag 9 februari 2013

Nieuwe boodschappenroutine

Ik schreef al over het experiment om de boodschappen online te bestellen. Gisteren voor het eerst de boodschappen afgehaald bij een adres en wauw wat ben ik tevreden. Drie kratten vol met boodschappen. Mooie en verse (!!) biologische groenten en fruit, heerlijke rauwe melk (!!), alles keurig verzorgd en het enige wat je hoeft te doen is het online te bestellen en af te halen. Echt heerlijk, scheelt zo veel tijd en gedoe. Maar vooral wat een fijne kwaliteit.

Op de een of andere manier heeft de bioloog bij ons in de woonplaats vaak verlept spul. Daar kan ik me dood aan ergeren. Ik heb niets tegen op groenten die niet helemaal mooi zijn qua vorm, een plekje ofzo vind ik ook niet erg, maar het spul bij de winkel bij ons in de plaats is gewoon niet vers genoeg. En nu dus kraakverse groenten en fruit, ook biologisch en goedkoper dan bij de winkel waar we normaal naartoe gaan. Kortom, een feestje.

Ik moet alleen even nadenken hoe het nu moet met schoonmaken want dat deed ik altijd terwijl meneer Vlindertjelief dit met onze ukkies deed. We moesten vandaag nog wel een paar dingetjes halen. We hebben die met de fiets gehaald, beide kinderen in de fietskar en daar gingen we. Kleine vent viel binnen tien minuten in slaap, kleine meid zat om zich heen te kijken en te gluren en was heerlijk aan het zingen.

Terwijl de kinderen samen met papa boodschappen deden ben ik even naar de bieb gegaan. Heerlijk even een momentje voor mezelf en boekies uitgekozen. De drie boeken van Milenium waren alweer uit en ik heb nu een stapeltje meegenomen over Italie. Rara waar we naartoe willen op vakantie .....  

5 opmerkingen:

 1. Geweldig zo'n adresje. Echt luxe. Hier wordt het dan ook nog bezorgd.

  Ben een keer bij ekoplaza geweest hier vlakbij. Vreselijk; verrimpelde appels en verlepte andijvie en 'alles' was op.

  Veel plezier met je vakantie-voorpret!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ekoplaza is niet echt heel erg goed inderdaad. Zo jammer. Maar afgelopen week viel het zowaar mee. De groente is er beter dan het fruit...

   Verwijderen
 2. Ha Italië...we gaan er ook naartoe. Genieten, ook al van de voorpret!

  Lekker zo'n adresje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat je bioboodschappen thuisbezorgd worden. En ja, groente en fruit moet wel vers zijn! Ik ben nog steds hel blj met mijn Odin-tassen en koop daarnaast regelmatig bij de biokraam hier op de vrijdagmarkt. Heerlijk met de kinderen op de fiets, lekker naar buiten me z"n allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om lekker rustig te kunnen kijken bij de bieb!
  En thuisbezorgde boodschappen lijkt me heerlijk. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen