woensdag 5 september 2012

Op de kleintjes letten ...

De afgelopen jaren waren financieel vette jaren voor ons. Op de kleintjes hebben wij dus lang niet hoeven te letten. Nu willen we dat wel en doen we dat ook meer. Het bijhouden van onze maandlasten en het uit willen komen met een maandbudget maakt dat hier veel bewuster gekocht wordt en dat ook steeds vaker niet gekocht wordt. Er wordt ook letterlijk steeds meer op de kleine uitgaven gelet.

Ik probeer bepaalde repeterende producten goedkoper aan te schaffen, bijvoorbeeld:
  • Wegwerpluiers van de lidl in plaats van pampers. Scheelt ongeveer 5 euro per pak.
  • Papieren inleggers voor de wasbare luiers bij i-mama kopen in plaats van kaatje katoen. Scheelt bij aankoop van 6 rollen 10,55 euro. 
  •  Hipp zuigelingenvoeding kost bij D.I.O. drogist  3 euro per pak minder dan bij de plaatselijke biologische winkel. 
  • De billendoekjes van Hema zijn sowieso al goedkoop (3 euro voor 3 pakken). Regelmatig heeft Hema online echter ook een kortingsdag waarop op alle artikelen die online besteld worden 15% a 20% korting wordt aangeboden. Die korting kun je ook krijgen over de producten met vaste lage  prijzen, waardoor de doekjes nog goedkoper zijn. Vervolgens laat je ze afleveren bij de vestiging in je buurt en heb je ook geen verzendkosten.
  • Vaatwastableten van Hema. Ook die zijn goedkoop: 30 stuks voor 2 euro. Wij breken ze ook nog eens door de helft waardoor we dus 60 keer de vaat kunnen wassen, met 1 pak tabletten. De vaat wordt er overigens ook goed schoon van.
  • Badschuim van kneipp koop ik tegenwoordig op voorraad. Ik houd regelmatig in de gaten op voordeelmuis waar deze in de aanbieding is en zodra er een goede aanbieding is koop ik een paar stuks. 
Allemaal van die kleine dingen waardoor er in huize Vlindertjelief opeens minder uitgegeven wordt. Terwijl (nagenoeg) dezelfde producten gebruikt worden Je wordt er niet rijk van, maar alle beetjes tikken wel degelijk aan.

Dit is leuk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten