maandag 21 januari 2013

Ontspannen dagje in huize vlindertjelief

Het was een lekkere dag, al leek het eerst niet zo fijn te beginnen. Vanochtend op tijd opgestaan omdat een van de bio ouders van onze kindjes op bezoek zou komen. Ik vind het dan altijd fijn om iets eerder op te staan, nog even te controleren of het beneden goed op orde en representatief is en de kinderen in alle rust aan te kleden. Als we niet ergens heen hoeven hebben de kinderen vaak een pjamaochtendje, maar op bezoekdagen dan wijken we daarvan af en worden de kinderen meteen 's ochtends al in de kleren gestoken. Helaas werd ik om kwart over negen opgebeld dat het bezoek niet door kon gaan. Dat was wel even een teleurstelling, maar gelukkig waren daar klei en houten puzzeltjes en konden de ukkies daarmee vermaakt worden en waren ze niet al te erg teleurgesteld.

Tegen een uur of twaalf kwam onze schoonmaakster. We hadden nogal wat strijk liggen dus is ze zo goed geweest om alle strijk weg te strijken. Heerlijk! Wij hadden de avond ervoor al een flinke stapel weggestreken, maar er was nog meer. Ondertussen was kleine meid lekker aan het kleien en kleine vent lag lekker te pitten. Dat slaapje kon hij goed gebruiken want hij is hartstikke verkouden.

Ondertussen was ik zelf appelmoes aan het maken. Dat is trouwens echt heel erg eenvoudig.
 Men neme een flinke hoeveelheid zoete moesappelen. Die schil je en haal je het klokhuis uit en snijd je in kleine stukjes. Flinke scheut water erbij in de pan, kaneelstokken doormidden breken en erbij doen en dan goed koken en af en toe roeren. Het wordt vanzelf moes. De stokjes eruit vissen. Nog een beetje kaneelpoeder erdoor doen. En klaar is kees. Om het te zoeten kan je er, als het al wat is afgekoeld, koudgeslingerde natuurhoning doorheen doen. Wij doen dat niet, omdat deze appels zoet zat zijn en we niet teveel suikers willen binnenkrijgen. Ik heb er nog een flinke scheut citroensap doorheen gedaan en daarna de appelmoes in glazen potjes met schroefdeksel gedaan. De potjes met appelmoes gedurende 20 minuten op 100 graden geweckt en daarna weer uit de weckpan gehaald. De potjes staan nu te koelen. Heerlijk hebben we een klein voorraadje met appelmoes. Jummie!

De rest van de dag was ook tamelijk ontspannen. Heerlijk indonesisch gerecht gekookt afkomstig uit het boek Boekoe Kita: Ritja Ritja (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus). Het is een echte aanrader, heerlijk! Enige nadeel is dat er volgens het recept wel een vleesbouillonblokje door moet om te kruiden. Geen idee door welke kruiden deze te vervangen, daar moet ik me nog eens op beraden.

En nu ligt kleine meid lekker de badderen en te sponzen, kleine vent ligt op bed, ben ik lekker rozig van het douchen en is manlief de keuken aan het opruimen en een kopje thee aan het zetten. Nog een paar uurtjes en dan is vandaag weer ten einde. Weer een lekker dagje om op terug te kijken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten